Somen hyödyntäminen elinkeinona

Olen kurssin aikana pohdiskellut Somen hyödyntämistä elinkeinona ja silmäni ovat avautuneet selkeämmin tarjolla oleville mahdollisuuksille. Etenkin tarjolla olevien työkalujen helppous yllätti minut, kun en ollut aiemmin niitä kokeillut. Olin todella vaikuttunut kuinka helposti Internetiin saa luotua ammattimaisia ja vaikuttavia sivustoja ja kuinka paljon Internetissä jo olevaa sisältöä voi laillisesti käyttää edelleen omassa toiminnassa.

Tutkin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon puitteissa mahdollisuuksia harrastaa Internet-pohjaista liiketoimintaa ja kurssin antama kokemus työkalujen soveltamisesta rohkaisi minua Internetin markkinointi- ja viestintäpuolen mahdollisuuksista. Ehkäpä se liiketoiminnan pyörittäminen Internetissä ei olekaan ihan niin suuri vuori kiivettäväksi kuin aiemmin ajattelin.

Samalla kuitenkin havaitsin, että yhteisön yksittäisten jäsenten henkilökohtaiset kiinnostuksen aiheet ja tarpeet ajavat koko yhteisön kehitystä. Yhteisön perustaminen ja kehittäminen vaatii taitavaa kykyä kuunnella yhteisöä ja antaa vastuuta myös muille yhteisön jäsenille. Monille suuryrityksille on varmasti pelottava ajatus antautua yhteisön armoille markkinoinnissa, mutta innovatiivisimmat tajuavat somessa tapahtuvan markkinoinnin ylivoimaisen tehokkuuden verrattuna perinteiseen mainostamiseen.

Leave a comment